20 Şubat 2013 Çarşamba

Gazeteci cemiyetleri yeni federasyon kuruyor

Gazeteci cemiyetleri yeni federasyon kuruyor

Türkiye Gazeteciler Federasyonu'ndan ayrılan Orta Anadolu illerinin gazeteci cemiyetleri, yeni federasyon kurma çalışmalarını Konya’da başlattı.
Gazeteci cemiyetleri yeni federasyon kuruyor


Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıda bir araya gelen Konya, Ankara, Aksaray, Niğde, Kırıkkale, Kırşehir, Karaman, Çankırı, Sivas ve Yozgat gazeteci cemiyetlerinin yöneticileri İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu’nun (İGF) kurulmasını kararlaştırdı. 
 
Hafta sonu yapılan ve iki gün süren Selçuk Otel’deki toplantının açılışında, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nda yaşanan süreci anlatan Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Platformu Başkanı Nuri Kolaylı, “Antidemokratik seçim süreci ve 10 cemiyetin hukuka uygun olmayan gerekçelerle Federasyondan ihracı, bizi temeli sağlam ve güçlü bir yapılanma konusunda çalışmaya sevk etti. Yaptığımız görüşme ve toplantılarda bölge federasyonlarının kurulmasından sonra konfederasyon kurulması konusunda görüş birliğine vardık. İlk olarak Karadeniz Gazeteciler Federasyonu’nun kurulması yönündeki çalışmalardan olumlu sonuç alındı. Bugün de Konya’da İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu’nun kurulması çalışmalarında bir aradayız. Platformumuzla birlikte hareket eden tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder