19 Temmuz 2013 Cuma

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi

PYD bayrağını astı
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nin karşısında bulunan ve şiddetli çatışmaların ardından geçen yıl kasım ayında Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçen Rasulayn'da, geçen salı günü PYD ile El-Nusra cephesi arasında çatışma çıktı. Şiddetli çatışmaların ardından Rasulayn'ın kontrolü çarşamba günü akşam saatlerinde PYD'nin eline geçti.
 
SİLAH SESLERİ GELİYOR
 
Rasulayn'da kontrolün PYD'ye geçmesinin ardından azalan çatışmalar, ilçe merkezine birkaç kilometre uzağındaki Tel Halaf bölgesinde yoğunlaştı. Çatışmaların devam etmesi Ceylanpınar'da tedirginliği daha da arttırdı. 
 
Suriye tarafından ateşlenen silahlardan çıkan mermilerin sınırı aşması üzerine belediye hoparlörleri ve zırhlı araçlardan vatandaşlara dışarı çıkmamaları yönünde uyarı anonsları yapıldı. Şiddetin azalmasına rağmen dün gece ve bu sabah aralıklarla silah sesi duyulmaya devam ediyor.
 
ÖSO BAYRAĞI İNDİ, PYD BAYRAĞI ASILDI
 
Çatışmaların halen sürdüğü Rasulayn'da, Ceylanpınar sınırına 100 metre uzaklıktaki 9 katlı makarna fabrikasının çatısındaki Özgür Suriye Ordusu bayrağı, bu sabaha karşı indirildi ve yerine PYD bayrağı asıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder