12 Şubat 2013 Salı

Yeni Teşvik Yasası tamamlanıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, iş dünyasının merakla beklediği yeni teşvik yayasıyla ilgili çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi.

Yeni Teşvik Yasası tamamlanıyor


Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş’ta, temaslarına devam eden Ergün, sanayicilerle bir araya geldi. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KATSO) düzenlediği istişare toplantısında işadamlarına seslenen Bakan Ergün, “5 ve 6. Teşvik bölgeleriyle ilgili çalışma yapıyoruz. Yakın zamanda bu çalışma sonuçlanacaktır.” dedi.
 
Yeni teşvik sisteminde, 5084 sayılı yasa kapsamındaki illerin tamamına yakının 5 ve 6. Teşvik Bölgesinde yer aldığını anımsatan Ergün, “5 ve 6. Bölgede çok ileri düzeyde teşvikler var. Bir açıdan bakıldığında zaten 5084 sayılı yasa kapsamındaki iller, yeni yatırımlardan aşağı yukarı 5084’e yakın bir şekilde yararlanmaya devam edecekler. Eski yatırımlarda ise yasanın istihdamla ilgili bir avantajı vardı. Şimdi 5 ve 6. Teşvik bölgeleriyle ilgili çalışma yapıyoruz. Yakın zamanda bu çalışma sonuçlanacaktır. O çalışmayla birlikte 5084 sayılı yasa içerisindeki istihdamla ilgili olan konular 5 ve 6. Bölgelerde yer alan illerin yeni teşvik sistemine uygun bir ölçüde monte edilmiş olacak. Hangi ölçüde monte edileceğini de o gün göreceğiz.” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder